”Der er altså noget at glæde sig til. Figaros er et unikt fænomen i dansk turnéteater.”
Nordjyske
”underholdende, vanvittig og drønmusikalsk operaparodi, som efterlader én ubekymret og latterlabil”
Lene Kryger, fyens.dk
Designer

Gøngehøvdingen

Forestillingen opføres i sæson 23-24
Premiere 19. januar 2024 i Musikhuset Esbjerg.
Turné med 48 forestillinger indtil 30. april 2024.

I Figaros 20-års jubilæumsforestilling spilles, synges og danses alle roller i fuld scenografi, lys og kostumer af Lisbeth Kjærulff, Kristian Jensen, Hans Dueholm og Allan Dahl Hansen.

Figaros har 20-års jubilæum i foråret 2024. Det fejres med forestillingen “Gøngehøvdingen” usædvanlig frit efter Carit Etlar.

Carit Etlars roman skildrer begivenhederne i 1657-1658, da Svend Poulsen Gønge forsvarer Sjælland mod de svenske styrker og deres tyske lejesoldater.

Svend Poulsen Gønge og hans tro ven og svoger Ib får til opgave at hente 50.000 rigsdaler i Vordingborg Kirke og bringe dem til København. Men at komme forbi de svenske linjer er svært, og det bliver bestemt ikke bedre da den tyske kaptajn Mannheimer og hans ledsager, heksen Kulsoen, jagter dem på livet for at få fingre i de mange penge.

Udsat for Figaros vridemaskine kan handlingen godt sine steder tage en lidt anden drejning….

Figaros og Den Ny Operas opdaterede udgave af “Gøngehøvdingen” tilsættes kendte hits fra opera, operette og musical og krydres med masser af komik.*I “Gøngehøvdingen” spilles, synges og danses alle roller i et festfyrværkeri af humor og musik af Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Kristian Jensen og Allan Dahl Hansen.

Holdet har tidligere produceret og skrevet ”Svend, Knud og Valdemar – synger på sidste vers”, ”Dracula – en kisteglad grinebider” og ikke mindst den seneste ”De tre Musketerer – en for alle, alle for en og tre for en tier”.

Om ”De tre Musketerer” (forårsturné 2023) skrev anmelderne blandt andet:

”Fuldtræffer med Figaros” , ”Med den slags kan man sagtens lokke folk i teatret” og  ”Topkarakter til Figaros” – 6 stjerner fra Flensborg Avis 

”Det er et festfyrværkeri af komik, sang og musik, hvor der jongleres med genrer, og hvor den historiske korrekthed – eller mangel på samme – ikke er en hæmsko for løjerne. Læg dertil, at de medvirkendes overordentligt flotte sangstemmer kommer meget mere til sin ret i denne forestilling og musiker Allan Dahl Hansen i højere grad indgår i plottet på en helt naturlig måde, og vi ender op med en formidabel forestilling, hvor publikum er top underholdt fra start til slut.” og
” Figaros 2023 forårsforestilling er virkelig i særklasse, hvis man er til gakket komik krydret med skøn sang. Det kan nærmest ikke beskrives, det skal opleves!”

6 stjerner fra kulturtid.dk

Gøngehøvdingen

Idé, gendigtning og instruktion

Hans Dueholm, Lisbeth Kjærulff og Kristian Jensen

Musikalsk Ledelse

Allan Dahl hansen

Kostumer

Nathalie Meldgaard

Sceneareal og Strøm

Br. 10 m. Dy. 6 m. Hø. 4 m.
3x16 amp. 400V.

Varighed m.m.

Forestillingen varer 120 min. incl. pause
Der skal være et akustisk flygel/klaver i spillelokalet

Godkendelse

Forestillingen er godkendt til formidlingsordningen

Pris

  • .Kr. 39. 500 incl. transport ex. moms v/ 200 tilskuere.
  • Tilskuer-antal ud over 200 – kr. 85/ stk. ex. moms .
  • Kontakt Hans Dueholm info@figaros.dk

Produktion

Figaros og Den Ny Opera