Figaros - historie og medvirkende

Opera- og Teaterkompagniet Figaros har eksisteret siden 2004.

Figaros er i dag et af Danmarks mest turnerende teatre på små og mellemstore spillesteder med den helt særlige kombination af opera, musical og comedy for det voksne publikum. 

Figaros historie

Opera- og teaterchef Hans Dueholm stiftede Figaros i 2004 . Hans er uddannet operasanger og varetog udover rollerne på scenen i mange år selv så forskellige roller som administration, pr, salg og marketing, værksted, tekniker, lys, chauffør, tekstforfatter og meget mere. 
Første opera var “Nybarberet i Sevilla”, hvor Hans Dueholm og Jakob Næslund-Madsen varetog alle roller i operaen med skøre kostumeskift og mænd i dametøj. Operaen blev opført 16 stedet rundt i Danmark med Figaros One Big Man Orchestra bestående af Allan Dahl Hansen, der har været Figaros faste pianist og kapelmester siden. 
Figaros lancerer ca. 1 gang om året en ny turnéopera, som de senere år har turneret med over 50 opførelser pr. sæson med det samme koncept som i begyndelsen: 
Kendte værker får en tur igennem Figaros’ forunderlige humor, som tilfører gakkede påfund, kostumeskift, revy, stand up, musical og hints til aktuelle begivenheder. Figaros er “opera with a twist“.

 

Figaros i dag

I dag er Figaros vokset og består af mindst to håndfulde ansatte året igennem. 
I mange år har den faste sangerstab bestået af Hans Dueholm, Lisbeth Kjærulff og på skift Rasmus Krogsgaard og Kristian Jensen.
I Figaros afdeling for børneopera “Mini-Figaros” og i andre arrangementer og koncerter kan du møde en række dygtige sangere og musikere i løbet af året.

Samarbejdspartnere

Igennem en lang årrække har Figaros co-produceret med Egnsteatret Den Ny Opera om voksenteater og fra 2021 også børneteater.

I 2023 har Figaros samarbejdet med Aarhus Sommeropera om en nyskrevet opera “Gravalvorlig”, som blev opført i Helsingør Theater, Den Gamle By.

Figaros fik en lille i 2020: Mini-Figaros

Mini-Figaros er Teater- og Operakompagniet Figaros’ børneteaterafdeling, som fra 2021 har tilbudt musikteater for børn som en fast del af teatrets repertoire. Den første forestilling for børn er “Fyrtøjet – eller hvordan bedstefar fik prinsessen og det hele kongerige” og har allerede spillet over 40 forestillinger rundt i hele Danmark for familier og børn fra 4-9 år.

Mini-Figaros tilbyder også refleksionmateriale efter forestillingen f.eks. med idéer til kreative aktiviteter, der kan forlænge oplevelsen, som alle sanser og hele kroppen er med i.

KulturCentralen er en del af Figaros

KulturCentralen er tilknyttet Figaros som en tværkunstnerisk formidlingsafdeling. Her er inddragende  aktiviteter for familier, voksne, skoler og børn. KulturCentralen kommer over hele landet, men lægger vægt på at bringe kultur ud i landdistrikterne.
KulturCentralen har i 2021 bl.a. arrangeret børnefestival i Knebel, personalefamiliedag på Overgaard Gods og workshoppen Lydens Land i over 10 børnehaver. KulturCentralen afholder også workshops før og efter forestillinger med Fyrtøjet.
KulturCentralen tilbyder f.eks. stompworkshop, fortælleworkshop og kreaworkshop.
KulturCentralen ledes af Birgitte Holt Nielsen. Læs mere i Birgittes CV og se www.kulturcentralen.dk 

Hvem er Figaros?

Hans Dueholm
Operachef, sanger, skuespiller tekstforfatter, scenograf, pr og salg og altmuligmand

Læs Hans’ CV

Download foto 

Lisbeth Kjærulff
Sanger, skuespiller og tekstforfatter

Læs Lisbeths CV

Download CV foto (uden ramme)

Kristian Jensen
Sanger, skuespiller, tekstforfatter

Læs Kristians CV

Download CV foto (uden ramme)

Allan Dahl Hansen
Kapelmester, pianist, arrangør

Læs Allans CV

Download CV foto (uden ramme)

Mariann Mikkelsen
Sanger, skuespiller, workshopleder (KulturCentralen)

Læs Marianns CV

Download CV foto (uden ramme)

Birgitte Holt Nielsen
Leder af KulturCentralen, 
librettist, sanger, workshopleder.

Læs Birgittes CV

Download CV foto (uden ramme)

Trine Dueholm
PR, marketing, SoMe, illustrationer, kreaworkshops (KulturCentralen).

Læs Trines CV

Download CV foto (uden ramme)

Branko Djordjevic
Accordeonist, komponist

Læs Brankos CV

Download CV foto (uden ramme)