Mini-Figaros - teater og opera for børn

hvorfor er det kun de voksne, der skal have det sjovt?

Figaros har fået en lille!

Mini-Figaros er teater og opera for børn.

Nu har tusindvis af voksne moret sig og fået serveret top-professionelt teater og opera med Figaros i 20 år.
Men hvorfor er det kun de voksne, der skal have det sjovt?

Derfor blev Mini-Figaros etableret i 2020, og den første forestilling i Mini-Figaros regi blev  Fyrtøjet – frit (meget frit) efter H.C. Andersen for børn fra 4-9 år. Fyrtøjet er en del af en trilogi, hvor eventyret vendes på hovedet. Læs mere nedenfor. 

Året efter kom Lydens Land – en musikalsk vandreforestilling for børn fra 3-6 år.
Læs om Lydens land her

Anerkendelse fra Statens Kunstfond

Statens Kunstfond støtter Figaros næste børneoperaproduktion!

Mini-Figaros skal co-producere forestillingen “Mit Hus” sammen med Operaen i Midten til glæde for børn i alderen 4-8 år. Vi turnerer i hele landet i sæson 2025-26.

Så Mini-Figaros med producent og librettist Birgitte Holt Nielsen i front får dejlig travlt i de kommende måneder med at udvikle ideer sammen med komponisterne Jonas Ervolder Bové og Niels Bjerg. Tine Elisabeth Topsøe skal iscenesætte og Tanja Bovin står for scenografi og kostumer.

Eventyr på hovedet - Musikteater Trilogi 2020-2025

Mini-Figaros vender eventyr på hovedet med musikteater-trilogi for hele familien.
I Mini-Figaros’ musikalske eventyrverden kan børn og familier opleve magien i musikteater med et glimt i øjet. Glæd jer til unikke bearbejdninger af kendte eventyr, der vil begejstre og engagere både børn og voksne.Vores trilogi “Eventyr på hovedet” er inspireret af eventyret som genre og blander fantastiske elementer med almenmenneskelige erfaringer.
Velkommen til Mini-Figaros eventyrlige univers!

Del 1: Fyrtøjet

I “Fyrtøjet” blev tematikker som svigt, sorg og savn udforsket. Gennem legende fortolkninger af H.C. Andersens karakterer og musikkens poetiske og humoristiske udtryk blev temaerne bearbejdet og præsenteret på en måde som børnene kunne rumme og reflektere over. Og ikke mindst lege videre med selv.
“Med gnist og humør” skrev anmelderen i Teateravisen.dk

Læs mere om Fyrtøjet her

Premiere 2020 

Del 2: Ærter og gulerødder

Mød en tænksom dreng, der hader gulerødder og frygter det ukendte. Mød også en frygtløs pige, der ikke er fan af ærter og føler sig fanget hjemme. Men vent! Måske har de mere til fælles, end de tror! Begge drømmer de om en ægte ven, og de elsker begge musik og eventyr! Men hvor finder de hinanden? Svaret ligger i en eventyrlig verden, som prinsessen frejdigt udforsker, mens prinsen møder sine egne udfordringer. ”Ærter og gulerødder” er en sjov og rørende historie om forandringer og at bryde grænserne i livet.

Del 3: Mit første eventyr

Her bliver grupper af unge forældre fra forskellige sociale sammenhænge involveret sammen med deres børn i udviklingen af helt nye eventyr, baseret på de eventyr og sange, de er vokset op med i deres egen kulturelle baggrund.

Denne forestilling bliver skabt på baggrund af et stort publikumsinddragende inklusionsprojekt med internationale partnere.