Opera for børn

Fyrtøjet

Eller hvordan bedstefar fik prinsessen og kongeriget

Opera for børn fra 4-9 år.

Bedstefar har haft et eventyrligt liv, og han er rigtig god til at fortælle historier om det.

Da Emma var lille, elskede hun at høre bedstefar fortælle. Især om hvordan han og bedstemor fandt hinanden for længe siden.  

Men da hun blev en stor pige, begyndte hun at stille spørgsmål:

Var det egentlig bedstefars sang, som overbeviste bedstemor? Og kan det virkelig passe, at bedstemor var en rigtig prinsesse? Fik bedstefar faktisk hjælp af tre store hunde? Hvad er det nu egentlig et fyrtøj er?

Emma kom i tvivl, og det gjorde hende lidt ked af det, og som tiden gik, holdt bedstefar op med at fortælle. Nu er det bedstefar, der er ked af det, for han er blevet alene og savner bedstemor. Men måske kan Emma få bedstefar til at fortælle sine historier igen, så han bliver lidt gladere.

  • Hvem ejer historierne, når vi leger?
  • Må man godt selv bestemme, hvor grænsen går mellem fantasi og virkelighed?
  • Og hvordan kan vi hjælpe hinanden, når livet bliver svært?

Et musikalsk eventyr om ensomhed, kærlighed, fantasi og hittepåsomhed med sang og musik på alskens instrumenter.

"Gnist og humør"

"Fest, farver, musik, sang og humør i både den triste, eftertænksomme og uforbeholdent glade ende af spektret. Mini-Figaros samler hele molevitten i deres omskrivning af H. C. Andersens 'Fyrtøjet'.
Kirsten Dahl, anmelder
Teateravisen.dk

Medvirkende - klik og læs mere

Hans Dueholm, instruktør, scenograf og skuespiller

Hans Dueholm er uddannet klassisk sanger. På Den Jyske Opera har han bla. sunget Doolittle i My Fair Lady, Gianni Schicchi og Kongen/ Far Magnum i Jul på Slottet. Han har spillet Leopold i Sommer i Tyrol, kroværten Thenardier i Les Miserables, Beadle Bamford i Sweeney Todd, og utallige rollern hos Figaros, som han også er stifter af. De seneste forestillinger for børn var i Nisserne fra Doggerland på Den Ny Opera og gadeteaterforestillingen De VanDvittige Figaros/Den Ny OperaI I 2019 fik han Danmarks Teaterforeningers pris som Årets Turnéskuespiller.

Birgitte Holt Nielsen, tekstforfatter.

Uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i 1989 med klassisk sang. Dannede samtidig operagruppen Æventyr Operaen, som specialiserede sig i at producere og spille operaforestillinger for børn. Siden 2001 fastansat som producent, og sanger ved Den Jyske Opera med børn og unge som hovedområde. Har skrevet libretto til adskillige operaer for børn. Initiativtager og leder af GrowOP! Danmarks første operafestival for børn og unge, som blev tildelt P2 prisen som Årets Nyskabelse 2017

Branko Djordjevic, komponist, akkordeonist og organist
Har en omfattende uddannelse fra hele 4 konservatorier i Serbien og Danmark samt en stor international og dansk musikerkarriere bag (og foran) sig. Har komponeret musik til mange sceniske og instrumentale værker. Med sit ensemble Tango Kvintetten turnerer han i hele landet. Medvirket som komponist, arrangør og musiker i børneoperaforestillingerne Hug en hæl og klip en tå (Den Jyske Opera) og De Vandvittige på Figaros/Den Ny Opera.

Mariann Mikkelsen, sanger, musiker og performer Optræder ofte som solist med et alsidigt repertoire til både private og offentlige arrangementer og giver solokoncerter med akkompagnement på klaver eller keltisk harpe. Uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2019. Trods sin unge alder har hun medvirket i en lang række koncerter og forestillinger på bl.a Aarhus Teater, Herning Kongrescenter, Den Jyske Opera, Figaros samt desuden som musicalsanger på Egnsspil Djursland.

Musik

Carl Nielsen, Rossini og Mozart blandes med balkantoner af Branko Djordjevic

Tekst

Birgitte Holt Nielsen og Hans Dueholm frit efter H.C. Andersen

Instruktion, lys og scenografi

Hans Dueholm

Medvirkende

Mariann Fredsgaard Mikkelsen, Hans Dueholm, Branko Djordjevic

Varighed

Forestillingen varer 60 min.

Målgruppe

For børn fra 4-9 år

Scene og tilskuere

Bredde 6 m – Dybde 5 m – Højde 2,4 m Mørklægning. Max. antal tilskuere: 125 (omfatter både børn og voksne)

Bag scenen

Kostumer: Birgitte Holt Nielsen Animationer: Trine og Emma Dueholm Masker: Kirsten Victoria Lind

Godkendelse

Refusionsberettiget iflg. teaterloven (kommunale institutioner)

Produktion

Figaros og Den Ny Opera

Turné

Datoer følger i foråret 2024

For yderligere oplysninger og booking kontakt:
Figaros, email: info@figaros.dk